Бања Лука: Пореска управа активирала андроид мобилну апликацију

Пореска управа Републике Српске пустила је у рад нову услугу „Андроид мобилну еПУРС апликацију“ и на тај начин омогућила пореским обвезницима да путем својих андроид мобилних уређаја на врло једноставан и брз начин приступе својим пореским евиденцијама.
Ова нова електронска услуга уведена је са циљем даље модернизације пословања Пореске управе РС и унапређења услуга пореским обвезницима. Расположиви подаци показују да су мобилни уређаји у РС преузели примат од рачунара због ефикасности кориштења електронских сервиса.
Обзиром на то и очекивања корисника мобилних уређаја су таква да од свих давалаца услуга очекују да своје пословање преусмјере на мобилне апликације, што је Пореска управа РС у овом конкретном случају и учинила.
Наиме, овом новом услугом која је пуштена у функцију, Пореска управа РС је омогућила свим пореским обвезницима који су регистровани у систему Електронске услуге да могу имати благовремени увид у своје пореске евиденције.
Тако они кориштењем ове мобилне апликације могу да прегледају своје пореске евиденције и добију потребне инструкције и то: како и када да изврше своје обавезе и уплате, затим да имају јасан увид у историју својих запослења, али и да једноставно дођу до информације о својим пријављеним платама. Поред тога, ова нова мобилна апликација је омогућила и да корисник може да прегледа своје рачуне за порез на непокретности и има могућност да рачуне преузима електронским путем; затим има могућност да прегледа податке о пријавама својих радника у систему регистрације, контроле и наплате доприноса, али и да провјере да ли је фискална каса послала податке у Пореску управу, ако је ријеч о предузетнику или правном лицу. Такође, корисницима ове апликације доступне су и потребне инструкције за пријављивање и плаћање обавеза.
Кориштење и преузимање ове Андроид апликације Пореске управе РС је у потпуности бесплатно, а апликација се може преузети са званичне Google продавнице на адреси: https://play.google.com/store/apps/details…, и то уписом назива апликације: epurs. Такође, апликација се може преузети и скенирањем бар код ознаке (на дну овог саопштења).
Предуслов за кориштење ове апликације је регистрација на систем Електронских услуга која се обавља на шалтеру Пореске управе РС, подношењем захтјева који се налази на следећем линку: https://eusluge.poreskaupravars.org/#/guide