Козарска Дубица: „Млијекопродукт“ инвестирао 5 милиона КМ у развојне пројекте

– Компанија “Млијекопродукт” од почетка године инвестирала је пет милиона КМ у развојне пројекте ради подизања квалитета сировине, проширења складишних капацитета, осигурања хладног ланца и увођења најновијих технологија у производни процес – изјавила је директор предузећа Ранкица Марељ.
Марељева је рекла да је до краја године предвиђено инвестирање још око два милиона КМ, чиме би ова година била завршена са око седам милиона КМ инвестиција.
Из „Млијекопродукта“ наводе да је набавка и инсталација технолошки најсавременијег система паковања палета била једна од важнијих инвестиција јер је повећана ефикасност производног процеса и смањена могућност деформације палете и производа при транспорту.
Хладни ланац  додатно је осигуран и у потпуности затворен, од мјеста пријема сировог млијека, складиштења и транспорта готових производа до продајних објеката купаца.
Значајне инвестиције усмјерене су према домаћим фармерима с циљем побољшања ефикасности производње млијека што индиректно утиче и на његов квалитет, али и доприноси развоју локалне заједнице.
Марељева је навела да је с циљем унапређења квалитета сировине и јачања партнерских односа са фармерима од почетка године инвестирано више од 550.000 КМ у пољопривредну опрему и механизацију, која је им је уступљена.
– Већ сада могу да најавим да ће у наредној години бити издвојена значајна средства за опрему и механизацију намијењену фармама за додатно унапређење процеса производње млијека. Такође, радимо на плановима за наставак инвестирања и у идућој години – истакла је Марељева.

Извор: СРНА