Бања Лука: Ускоро електронска достава рачуна за порез на непокретности

Пореска управа Републике Српске је у завршној фази припрема за пуштање у рад нове услуге електронског достављања рачуна (еРачуна) за порез на непокретности пореским обвезницима, а која ће им ускоро бити на располагању.
Ово ново функционално и економично рјешење, између осталог, омогућиће пореским обвезницима активирање услуге електронског достављања рачуна за порез на непокретности без потребе доласка на шалтере Пореске управе РС, а биће доступно свима на интернет страници https://eusluge.poreskaupravars.org/ , гдје ће обвезници који нису корисници еУслуга моћи да уношењем тражених података активирају услугу еРачун и користе погодности те услуге.
Наиме, циљ електронског рачуна за непокретности је да се смање трошкови обраде података, затим ефикаснија, бржа и јефтинија достава рачуна за порез на непокретности, али и дигитална трансформација, односно да омогући да Пореска управа РС постане јоше ефикаснији сервис грађана.
Ова услуга ће пореским обвезницима-власницима непокретности у РС, који живе у БиХ или иностранству, омогућити да једноставно кроз пар корака путем интернета имају увид у своје обавезе за порез на непокретности, односно да прегледају и преузму свој рачун за непокретности.
Пореска управа РС ће у наредном периоду путем средстава информисања обавјестити пореске обвезнике-власнике непокретности у РС о тачном термину почетка рада нове услуге, која ће им нудити погодност електронске доставе рачуна за порез на непокретности.

Извор: Пореска управа РС