Бања Лука: Влада Српске доприноси конкурентности предузећа

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да Влада Српске кроз више пројеката доприноси конкурентности домаћих предузећа, иако увијек може више и боље.
Она је прије Трећег економског форума “О конкурентности – из праве перспективе”, новинарима у Бањој Луци рекла да је Влада омогућила регистрацију предузећа за три дана, као и да је анимирала локалне заједнице да дају допринос бољем пословном окружењу кроз међународни сертификат о повољном пословном окружењу – БФЦ.
– Створили смо такмичарски дух, наше локалне заједнице такмиче се која ће имати БФЦ стандарде који означавају најбоље пословно окружење, што привлачи инвеститоре – додала је Решићева.
Она је појаснила да је ријеч о пројекту који је присутан на цијелом Балкану, али у којем предњачи БиХ јер увијек има највећи број заинтересованих локалних заједница, сертификованих и оних који су у поступку сертификовања.
Према њеним ријечима, сертификате у Српској има 14 локалних заједница, међу којима су Приједор, Бијељина, Теслић, Бања Лука, а у Федерацији БиХ 11.
– Отворили смо бројне повољности страним и домаћим инвеститорима и омогућили им једнак положај – додала је Решићева.