Бања Лука: 2,55 милиона КМ подршке инвестицијама у руралном туризму

У оквиру пројекта EU4Agri објављен је јавни позив за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у руралном туризму. Рок за подношење пријава је 21. децембар 2020. године до 15:00 часова.

Општи циљеви Позива:

  • Повећање степена диверзификације и развоја економских активности у руралним подручјима кроз развој пословних активности, уз могућност стварања нових радних мјеста и директно повећање прихода газдинстава и домаћинстава;
  • Постизање одрживог развоја и побољшање квалитета живота у руралним подручјима;
  • Боље повезивање актера у руралном туризму и унапређење и промоција туристичке понуде руралних подручја и пласирање домаћих производа путем туристичке понуде;
  • Очување природне и културне баштине руралних подручја.

На предметни позив пријаве могу поднијети јединице локалне самоуправе, предузећа и предузетници која се баве пружањем туристичких услуга/производа. Пријаве се подносе искључиво у партнерству које чине подносилац пријаве и минимално три партнера.

Укупан буџет Позива износи 2,55 милиона КМ, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 20 000 до 200 000 КМ.

Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.

Пројекат „Подршка Европске уније конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ 2020-2024 (EU4Agri)” има за циљ модернизацију пољопривредно-прехрамбеног сектора у БиХ. Пројекат вриједан 20,25 милиона евра у БиХ спроводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (UNDP) и Чешка развојна агенција CzDA).