Бања Лука: Аустријски „Legro Group“ заинтересован за улагање у енергетику

Услови инвестирања у Републику Српску, са акцентом на стимулативну пореску политику, представљени су аустријском инвеститору Стефану Гричу из „Legro Group“, заинтересованом за улагање у сектор енергетике у регији Бањалуке.

На састанку у Подручној привредној комори Бањалука, предсједник Коморе Горан Рачић и сарадници, представили су порески систем Републике Српске и трошкове рада, што је између осталог највише занимало аустријског инвеститора.

Поређењем пореских стопа у Републици Српској и у земљама у региону истакнуте су предности улагања у Републику Српску, саопштено је на сајту Коморе.

Интересовање инвеститора усмјерено је ка енергетском сектору, односно производњи енергије из обновљивих извора.

Представници Коморе истакли су примјере добре праксе постојећих аустријских инвеститора у Републици Српској, са нагласком на њихов константни раст и позитивне коментаре на услове пословања у Српској.

Састанку је присуствовао и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, који је рекао да Влада Републике Српске и њене институције, у циљу привлачења страних инвестиција, стоје на располагању за све информације о условима и могућностима инвестирања у Српску.

Извор: ba.ekapija.com