Бања Лука: Грчка компанија Актор заинтересована за улагање у Републици Српској

Представници грчке компаније Актор, заинтересовани за улагање у Републику Српску, посјетили су Инвестиционо-развојну банку Српске гдје је разговарано о могућностима и облицима инвестирања.

Ова посјета је резултат недавног састанка представника ИРБ-а са амбасадором Грчке у БиХ Димитрисом Папандреуом у Сарајеву, у оквиру интензивне и снажне промоције привредних потенцијала Републике Српске.

Посјета грчке компаније услиједила је након што су се детаљно упознали о инвестиционим профилима Републике Српске и профилима градова и општина Српске.

Циљ посјете је упостављање директног контакта са институцијама и привредницима у Републици Српској, саопштено је из ИРБ-а.

Састанку су присуствовали и предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић и предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић.

Компанија Актор је грађевински огранак грчке Елактор групације, највеће инфраструктурне групе у Грчкој и једна је од водећих у југоисточној Европи.

Специјализована је за инфраструктурне, грађевинске и индустријске пројекте, третман отпадних вода, фотонапонске паркове, каменоломе и пројектни менаџмент.

Еллактор групација, са међународним присуством и разноврсним активностима, фокусирана је на изградњу, концесије, животну средину, обновљиве изворе енергије и развој некретнина.

Послује у 22 земље и има готово 7.500 запослених.

Извор: ba.ekapija.com