Бања Лука: ХII међународна научно-стручна конференција

ХII међународна научно-стручна конференција „Савремена теорија и пракса у градитељству“, која се  ове године организује у оквиру обиљежавања 20 година од оснивања Архитектонско – грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци  одржаће се 7. и 8. децембра 2016. у Бањој Луци.
Организатор конференције је Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци, а саорганизатори Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Министарство просвјете и културе Републике Српске, Инжењерска комора Републике Српске, те Привредна комора Републике Српске ,  ЈУ Институт заурбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске и Архитектонски факултет Универзитета у Београду.
Циљ Конференције је да кроз тематски и садржајни концепт повеже науку, струку и образовање на пољу градитељства,  са нагласком на процес интегралности и интердисциплинарности. Програмом Конференције су обухваћене актуелне теме из области архитектуре, урбанизма, грађевинарства, геодезије и сродних научних дициплина, са посебним освртом на образовање у савременом градитељству. Очекује се да ће научници и стручњаци различитих профила који се баве градитељством, кроз савремене и разноврсне теме, размијенити своја искуства и указати на нове трендове и достигнућа уградитељству.

Програм Конференције и пратећих манифестација можете преузети ОВДЈЕ.