Бања Лука: LANACO прва компанија из БиХ у ЕLIТЕ програму Лондонске берзе

Бањалучка компанија LANACO је прва компанија из БиХ која је ушла у ELITE програм Лондонске берзе, а који ће јој омогућити приступ финансијском тржишту, банкарском сектору и унапређењу софтверског инжењеринга. LANACO је овим уласком препозната као једна од најпрестижнијих компанија у Европи. Учешће у ELITE програму велики је искорак за цјелокупну домаћу привреду, речено је на данашњој конференције за новинаре.
– Придружили смо се ELITE програму како би саму компанију подигли на нови ниво пословања, какав је у свјетским оквирима. ЕЛИТЕ представља изванредну платформу која ће нам помоћи у повезивању са европским лидерима, у свим гранама индустрије. LANACO уз помоћ ELITE програма жели да буде видљив свим европским компанијама, са којима сада и у будуће желимо да остваримо пословне циљеве на глобалном нивоу – навео је Драган Нинић, менаџер сектора за развој пословања компаније LANACO.
У поменути програм могуће је ући само путем препоруке, а компанија LANACO је своју шансу добила захваљујући приједлогу UniCredit Bank Бања Лука.
– Управо захваљујући снази и капацитету UniCredit  групе и ми смо добили прилику да нашим клијентима из Републике Српске, односно Босне и Херцеговине понудимо учешће у ELITE програму, који нуди подршку у процесу раста и развоја компанија, те приступ иновативним услугама. Овај програм обезбјеђује амбициознијим, европским средњим и малим предузећима прилику да буду препознати на међународном тржишту, да се упознају са ширим скупом финансијских инструмената, да упознају једни друге, размјене идеје и најбоље праксе, али и да се упознају са инвеститорима који им могу помоћи у даљем развоју – поручила је Марина Марјановић Ступар, директорица маркетинга и комуникација UniCredit Bank Бања Лука.
Како је истакнуто учешће компаније LANACO у ELITE програму домаћа пословна заједница је добила свог представника у елитним пословним круговима. Програм ELITE намијењен је малим, средњим и великим предузећима, којима помаже да се кроз приступ дугорочним могућностима финансирања што боље припреме за наредну фазу свог развоја. Програм дјелује на принципу туторства и учесници имају директан приступ финансијској заједници. Такође, компаније имају прилику да се међусобно повезују и сарађују, размјењују искуства те заједно креирају пословне планове. Од 2012. године, у овом програму је преко 400 компанија из цијеле Европе, са којима ради преко 150 савјетника и преко 100 инвеститора. ELITE заједница данас запошљава окупља преко 140.000 запослених у 30 сектора, и остварује годишњи промет од 33 милијарди евра.

Извор: www.capital.ba