Бања Лука: Медијска промоција Предузетничког портала Републике Српске

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић присуствовао је данас медијској промоцији Предузетничког портала Републике Српске која је одржана у Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа.
Предузетнички портал РС је пројекат који је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа реализовала у сарадњи са ресорним министарством. Ријеч је о јединственој онлајн платформи у РС и БиХ у оквиру које су обједињене и систематизоване најважније информације које су потребне предузећима, предузетницима, али и онима који желе покренути пословну кативност.
– Идеја о порталу постоји дуго времена и ми смо успјели да у протеклој години заокружимо ту причу. На овај начин желимо помоћи предузетницима и предузећима да лакше дођу до потребних информација. До сада су их проналазили на разним веб страницама, у пословним водичима, брошурама и сл. а сада све то имамо на једном мјесту, од развоја пословне идеје до покретања и развијања посла – истакао је директор Агенције Маринко Ђукић.

dsc_0621Министар Ђокић честитао је Агенцији и колегама из Министарства на добро обављеном послу истакавши да ће се Предузетнички портал РС тек развијати те да постоји максимална отвореност у погледу нових иницијатива које могу да га обогате и приближе свима којима требају информације о бољим пословним могућностима.
Успостављање Предузетничког портала РС финансијски је подржала Европска банка за обнову и развој. Представник банке Зихнија Хасовић рекао је да су средства обезбијеђена из пројекта „Подршка конкурентности МСП“ који финансира Европска унија.
– Ради се о врло значајнм пројекту за нас, првенствено зато што се овај наш пројекат наслања на АКТ о малим и средњим предузећима који се базира на 10 принцима. Један од њих је подршка предузетништву, а други „Мисли на мала предузећа првенствено“  тако да се идеја о порталу одлично уклопила у ово што ми радимо и што је идеја ЕУ и нас у ЕБРД – рекао је Хасовић.