Бања Лука: Ментори спремни за практични дио обуке у предузећима

Нова група од 11 будућих ментора у Републици Српској завршила је ове седмице теоријски дио обуке. Обука се проводи у оквиру пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуга малих и средњих предузећа у земљама Западног Балкана – фаза 2“ који подржава Јапанска агенција за међународну сарадњу, а проводи Развојна агенција Републике Српске. Циљ пројекта је да се успостави континуирна менторинг подршка предузећима у Републици Српској.

Развојна агенција Републике Српске ускоро ће расписати јавни позив на који ће се моћи пријавити предузећа заинтересована за ову врсту услуге. Након тога, ментори ће наставити практичан дио обуке у самим предузећима.

На крају обуке ментори ће бити оспособљени да идентификују проблеме у предузећу и усмјере менаџмент ка њиховом рјешавању.

И ову групу ментора кандидовале су локалне развојне агенције и локалне заједнице у Републици Српској. У овој групи су кандидати из Бањалуке, Хан Пијеска, Новог Града, Лакташа, Српца, Сребренице и Осмака.

До сада су у Републици Српској сертификована 34 ментора, а бесплатну услугу менторинга добило је  39 привредних субјеката.