Бања Лука: Основано удружење произвођача млијека и млијечних прерађевина

У Бањалуци је прошле седмице одржан састанак на ком су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, директор Шумског газдинства Романија Соколац, Страхиња Башевић, предсједник новооснованог Удружења произвођача млијека и млијечних прерађевина Благо Романије, Саша Каповић и доктор ветеринарске медицине, Мирко Станишић.

На састанку је разговарано о конкретним корацима подршке производње у планинским условима. Разматране су могућности концесивног уступања обрадивог земљишта како би се остварио циљ смањења трошкова производње кабастог оброка, те су усаглашене даље активности и правци дјеловања Удружења произвођача млијека и млијечних прерађевина Благо Романије.

– Изузетно ми је драго што је министар пружио подршку овом удружењу у заступању интереса одрживе производње. Такође смо договорили и посјету министра романијском платоу, гдје ће једна од кључних тачака разговара бити наставак рјешавања горућих проблема мљекарства у општини Соколац – истакао је Башевић, пренио је ИС радио.

Извор: ba.ekapija.com