Бања Лука: Отворен сајам занимања

У бањалучком Дому омладине отворен је “Сајам занимања 2022”, с циљем упознавања ученика о струкама и занимањима, са фокусом на занимања потребна привреди.
У наредна два дана на сајму ће се представити средње стручне школе, технички факултети и послодавци из различитих привредних сектора и то из области информационих технологија, дрвопрерађивачке, угоститељске, електро, металске и прехрамбене дјелатности.

Дводневни сајам отворио је градски менаџер Бојан Кресојевић, који је рекао да је поносан што се у Бањалуци организују активности које ће повезати ученике и студенте са пословном заједницом, те навео да, иако се у школама стиче изврсно теоријско знање, увијек је потребно више практично знање.

Сајам је организовала Градска развојна агенција, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, Унијом послодаваца Републике Српске и Одјељењем за друштвене дјелатности Градске управе.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић рекао је да се на овај начин пружа прилика ученицима завршних разреда основних и средњих школа да препознају своје потенцијале и склоности при избору будућег занимања и даљег образовања, да се упознају о струкама и занимањима са посебним освртом на занимања потребна привреди.

Милка Марковић из Уније удружења послодаваца изразила је наду да ће ученици завршних разреда кроз овај сајам пронаћи инспирацију да се у даљем школовању опредијеле за нека од дефицитарних занимања, као што су техничка занимања.

Међу излагачима на сајму су средње школе, али и компаније са подручја Бањалуке.

Сајам занимања биће отворен данас и сутра од 11.00 до 16.00 часова.

Извор: СРНА