Бања Лука: Плакета Машинског факултета Републичкој агенцији за развој МСП

Машински факултет Универзитета у Бањој Луци уручио је Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа плакету за сарадњу и допринос развоју ове високошколске установе. Плакета је додијељена и Николи Драговићу водитељу програма Прилика плус који реализује агенција, а подржава Влада Швацарске којој је овом приликом уручена повеља факултета.
На свечаности, која је поводом 45 година постојања Машинског факултета, одржана у петак, 18. новембра, декан др Дарко Кнежевић говорио је о оствареним резултатима у протеклом периоду. Он је  као посебно значајну активност у прошлој, али и ранијим  годинама, издвојио успјешно учешће у пројектима, поготово оним које Факултет реализује у сарадњи са привредним субјектима. Један од таквих је и пројекат “Обука (стручно усавршавање) професора и наставника практичне наставе средњих техничких школа на Машинском факултету, Бањалука”, реализован у оквиру активности програма Прилика плус.
Циљ пројекта био је да се кроз предавања и вјежбе додатно едукује наставно особље у средњим техничким школама металске струке и припреми за вођење наставе о савременим технологијама. Едукација је подразумијевала теоретска предавања, али и практичну обуку у партнерским предузећима из области савремених технологија. Машински факултет Бањалука обезбиједио је и уложио у пројекат простор, опрему и кадрове за извођење обука, као и административну и техничку подршку пројекту.
Обуку је успјешно завршило више од 157 наставника и професора из 33 средње техничке школе из Републике Српске, а у плану је наставак едукације.