Бања Лука: Почела обука нове групе будућих ментора за мала и средња предузећа

Нова група од 15 полазника, представника локалних развојних агенција и локалних заједница у Републици Српској, почела је данас обуку за ментора за мала и средња предузећа. Будући ментори су из Бање Луке, Приједора, Љубиња, Бијељине, Власенице, Милића, Источног Сарајева, Градишке, Вукосавља, Шековића, као и запослени у Развојној агенцији Републике Српске и представник Министарства привреде и предузетништва РС.

Учеснике обуке поздравио је директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић изразивши наду да ће и ова група стасати у квалитетне менторе који ће својим знањем допринијети унапређењу пословања привредних субјеката у Српској.

Обука, коју проводе искусни тренери из Србије, састоји се од теоријског и практичног дијела који ће се проводити у предузећима. Развојна агенција Републике Српске ће, као и ранијих година, објавити јавни позив за предузећа и предузетнике за пружање бесплатне менторинг услуге која подразумијева идентификовање проблема у предузећу и приједлоге за унапређење.

Обука се проводи у оквиру пројекта „Јачање и проширење менторинг услуге за мала и средња предузећа за земље западног Балкана“ који подржава Јапанскa агенцијa за међународну сарадњу, а проводи Развојна агенција Републике Српске.

До сада је сертификовано 45 ментора, а менторска услуга пружена је у 53 пословна субјекта у Српској.