Бања Лука: Подршка женским бизнисима у прехрамбеној индустрији

WEXPORT FOOD (“Жене у извозу хране”) је специјалан програм подршке женским бизнисима у прехрамбеној индустрији земаља Западног Балкана усмјерен ка унапређењу конкурентности и продаје на тржишту Сједињених Америчких Држава.

Пријава на конкурс се врши искључиво електронским путем попуњавањем пријаве доступне на овом ЛИНКУ.

О програму

Компанија Filly Foods, специјализована за продају етно, високо-квалитетне и премијум хране са сједиштем у Вашингтону, Сједињене Америчке Државе, у оквиру активности: “Подршка електронској продаји у САД за жене предузетнице у прехрамбеној индустрији са Западног Балкана” расписује конкурс за избор 11 женских компанија у прехрамбеној индустрији чији ће селектовани производи бити улистани на електронске платформе за продају хране у САД.

Активност умјерена ка јачању конкурентности женских бизниса у прехрамбеној индустрији и унапређењу продаје њихових производа на тржишту Сједињених Америчких Држава организује се у оквиру регионалног CATALYZE Програма за подстицање раста и развоја МСП. Програм реализује Palladium International група уз финансијска средства Америчке агенције за међународни развој (USAID).

Kome je konkurs namijenjen?

Уколико сте жена оснивач, власница или се налазите на руководећој позицији у компанији која се бави производњом иновативних, органских, високо-квалитетних или премијум прехрамбених производа са роком трајања 12+ мјесеци позивани сте да се пријавите на овај конкурс.

Нуди се комплетна подршка у у припреми и реализацији извоза, продаји у САД кроз позиционирање и пласман у онлајн каналима, укључујући: менторску подршку приликом припреме за извоз и испуњавања свих регулатива и услова, организацију шпедиције и транспорта, редизајн етикете, улиставање на онлајн платформе за продају хране, промоцију производа кроз посебно креиране и спонзорисане дигиталне кампање на америчком тржишту и директну промоцију ка купцима на тржишту САД (tasting events).

Конкурс је отворен од 15. августа до 3. октобра 2022. године.

Право учешћа на конкурсу имају:

  • Предузетнице и привредна друштва регистрована у једној од земаља Западног Балкана (Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Северна Македонија) чији су оснивачи, власници или руководиоци жене;
    • Привредни субјекти са измиреним свим обавезама по питању пореза и доприноса;
    • Привредни субјекти без изречене забране обављања дјелатности у претходне три године.

Истовремено, потребно је да испуњавате сљедеће услове:

  • Обављате дјелатност из сегмента производње хране;
    • Имате финалан производ који је већ пласиран на тржишту у земљи или иностранству;
    • Имате сопствену производњу (предност ће имати оне компаније које користе сопствене сировине);
    • Да је производ произведен у једној од земаља Западног Балкана;
    • Да не захтјева посебан температурни режим и може да се складишти на температури до 25Ц;
  • Испуњавате све захтјеве у погледу безбједности и квалитета хране (минимум HACCP стандард).

За све детаљније информације у вези конкурса и активности “Подршка електронској продаји у САД за жене предузетнице у прехрамбеној индустрији са Западног Балкана” можете да нам пошаљете e-mail na wexportfood@fillyfoods.com