Бања Лука: Подстицај за директна улагања за три предузећа

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић потписао је у Бањалуци уговоре о додјели подстицаја за директна улагањима са представницима предузећа Хемофарм из Бањалуке, Експорт сити из Прњавора и Мега дрво из Бијељине у укупном износу од око 990.000 КМ.

У наредним данима, у просторијама Министарства привреде и предузетништва у Влади Републике Српске наставиће се потписивање са осталим привредним субјектима који су испунили услове наведеног Јавног позива.

Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2023. години објављен је у дневном листу Глас Српске и на интернет страници Министарства привреде и предузетништва, дана 17. августа 2023. године и био је отворен 30 дана.

Поступак додјеле подстицаја за директна улагања вођен је у складу са Законом о подстицајима у привреди Републике Српске, Уредбом о поступку додјеле подстицаја за директна улагања и Одлуком о давању сагласности на план коришћења средстава.

Подстицајима вриједности 14,5 мил КМ подржана је реализација оправданих инвестиционих улагања привредних субјеката у износу од 87,6 мил КМ, за набавку производних линија, дигитализацију производних процеса, ЦНЦ машина, робота, ласера и др.

Улове Јавног позива за додјелу подстицаја за директна улагања испунила су 233 привредна субјеката, а ранг листа истих налази се на сајту Министарства привреде и предузетништва.

Извор: ba.ekapija.com