Бања Лука: Пореске пријаве искључиво у електронском облику

Пореска управа Републике Српске обавјештава све пореске обвезнике и јавност да су сви исплатиоци дохотка, односно уплатиоци доприноса обавезни да од 1. јануара 2017. године подносе мјесечне пријаве пореза по одбитку искључиво у електронском облику и потписане електронским потписом.
Ријеч је обавези прописаној са данашњим ступањем на снагу Правилника о поступку и начину подношења пореских пријава.
– Пореска управа Српске позива пореске обвезнике – правна лица, предузетнике и физичка лица, који до сада нису добили електронски сертификат Пореске управе, да поднесу захтјев за његово издавање, те на овај начин искористе погодности електронске комуникације са Пореском управом – саопштено је из Пореске управе.
Електронски сертификат је пореским обвезницима неопходан како би користили електронске услуге Пореске управе Српске. Потписивање Уговора о пружању услуга сертификације, те пријем и обрада захтјева за издавање електронских сертификата и попратне документације, врши се у свим мјесно надлежним подручним јединицама Пореске управе.
Пореска управа почела је да издаје електронске сертификате пореским обвезницима крајем јула, а ријеч је о бесплатној услузи.

Извор: СРНА