Бања Лука: Посјета предузећима у оквиру Програма постинвестиционе подршке

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, у сарадњи са представницима града Бања Лука су 25.04.2017. године посјетили компаније  Nora Plast д.о.о. и Nova DI Vrbas  д.о.о. на подручју града Бања Лука. Посјете су реализоване у  склопу Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској за 2017. годину.

Са представницима наведених компанија разговарано је о отвореним питањима  и проблемима са којима се сусрећу у пословању, начинима да се исти превазићу, те о  плановима ширења пословања као и о приједлозима за унапређење пословног окружења. Обе компаније успјешно послују и имају планове за додатно запошљавање радника.

Компанија Nora Plast д.о.о. специјализована је за производњу широког спектра флексибилне амбалаже у коју спадa израда фолија, врећица , врећа за смеће, врећица за замрзивач. Располажу са образовним кадром, савременом опремом, у могућности су да понуде широки спектар полиетиленске амбалаже врхунског квалитета у што краћем року испоруке.  Око 50 % својих производа извозе на европско тржиште.
Компанија Nova DI Vrbas д.о.о. је насљедник некадашњег дрвопрерађивачког гиганта Vrbas који је отишао у стечај. Производња у новооснованој фабрици покренута је поново 2008. године када је имовину Vrbasa купила компанија Niskogradnja д.о.о. Уз велика улагања у објекте и опрему Nova DI Vrbas д.о.о. се враћа на тржиште са препознатљивим дизајном и квалитетом својих производа у заокруженом технолошком процесу од прореза трупаца до финалних производа. Своје производе извозе на тржиште Аустрије и Њемачке.

Као и досадашње посјете и ова је реализована кроз Сарадничку мрежу за постинвестициону подршку инвеститорима у Републици Српској коју чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и општински координатори из 25 јединица локалне самоуправе које су тренутно укључене у Програм постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској.

Извор: www.investsrpska.net