Бања Лука: Посјета у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу РС и Групације Свјетске банке, у сарадњи са општинским координатором,  посјетили су протеклих дана привредне субјекте  LANACO д.о.о. и БАЊАЛУЧКА ПИВАРА а.д на подручју града Бања Лука. Посјете су реализоване у  склопу Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској за 2016. годину.
Са представницима наведених компанија разговарано је о препрекама  и проблемима са којима се сусрећу у пословању, препорукама за унапређење пословања самих компанија, али и њиховом учешћу на стварању бољег пословног окружења на ширем нивоу. Обје компаније успјешно послују, имају планове за реинвестирање, те проширење својих пословних и производних капацитета.
Компанија Lanaco посјећена је у новоизграђеном Технолошком центу у Пословној зони “Инцел” гдје се производе напредна и комплексна софтверска инфраструктурна рјешења, као и специфични хардвери. Компанија сарађује са најпрестижнијим свјетским партнерима и водећим именима у свијету ИТ индустрије. Бањалучка пивара, једна  је од највећих компанија у прехрамбеној индустрији Републике Српске, са више од 140 година успјешног пословања. Своје производе највише извози  на тржиште Србије, Хрватске и Италије. Бањалучка пивара потписала је  уговор за услужно пуњење лагер пива “Happy by Thirsty” са компанијом из Индије JM BAXI GROUP.
Тренутно је у Програм постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској укључена 21 јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

Извор: Инвест Српска