Бања Лука: Пословна зона Рамићи привлачи инвеститоре

Пословна зона Рамићи привукла је велики број инвеститора, а нарочито је велика заинтресованост за куповину хале бивше фабрике Унис, казали су из Градске управе Бањалуке за Независне.

Како су даље објаснили, закључење уговора с инвеститорима поводом куповине бивше фабрике Унис се може очекивати већ на љето ове године.

– Долазак нових инвеститора и њихова жеља за улагањем су од изузетног значаја за економски развој града и јачање реалног сектора – казали су из Градске управе.

Према њиховим ријечима, улажу се значајни напори на преговоре с потенцијалним инвеститорима, а све у циљу, како кажу, већег улагања у пословну зону, као и у друге локације града.

– До краја године се надамо закључењу уговора с инвеститорима, те реализацију радова на изградњи фабрика – казали су из Градске управе.

Подсјећања ради, претходних дана трајали су преговори с инвеститорима из Италије о улагањима у ову пословну зону, која ће, како је тада рекао градоначелник Драшко Станивуковић, у годинама које долазе значити отварање неколико стотина нових радних мјеста.

Извор: ba.ekapija.com