Бања Лука: Предузетници добили савјетодавну подршку за унапређење пословања

Учесници Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању веома су задовољни управо завршеним циклусом менторинга који је организовала Развојна агенција Републике Српске. Бесплатне савјетодавне услуге за 10 предузетника који су учествовали у Програму пружили су цертификовани ментори РАРС-а како би помогли предузетницима који желе покренути посао или почињу изнова да што успјешније реализују свој пословни подухват.

Дилеме које су отклањали уз помоћ наших ментора најчешће су се односиле на област промоције и продаје, затим успостављање пословног модела, покретање пословне активности, као и проналажење извора финансирања и пословних партнерстава.

Менторингу су претходила 4 модула обуке: «Зашто почети испочетка», «Пословно планирање са освртом на лекције научене из претходног искуства», «Приступ финансијама за оне чији пословни план није успио» и «Законодавство».

Програм подршке предузетницима са потешкоћама у пословању Развојна агенција Републике Српске организује у оквиру пројекта ,»Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање «друге шансе»  предузетницима у Дунавској регији»- DanubeChance2.0, који суфинансира Европска унија из фондова ERDF, IPA и ENI у оквиру Дунавског транснационалног програма. Циљ програма је пружање подршке предузетницима у превенцији кризе, стварању могућности поновног покретања пословне активности, информисању о алтернативним изворима финансирања и промоцији предузетништва «друге шансе».