Бања Лука: Свјетска банка заинтересована да подржи пројекте градње соларних панела у РС

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром саобраћаја и веза Недељком Чубриловићем, разговарао је јуче у Бањалуци са шефом Канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Кристофером Шелдоном.

Разговарано је о пројектима који се у различитим областима реализују у сарадњи са Свјетском банком, са освртом на инфраструктурне пројекте, у области транспорта и жељезничког саобраћаја, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Представници Свјетске банке нагласили су да су заинтересовани и за подршку пројектима у енергетском сектору, са посебним освртом на инсталације соларних панела.
На састанку је било ријечи и о пројекту који Република Српска реализује са Свјетском банком, а по питању реструктурисања Жељезница Републике Српске, као и о новим пројектима у жељезничком саобраћају, у контексту изградње нових жељезничких праваца.

Такође, разговарало се и о пројектима који се односе на рехабилитацију магистралне путне мреже, као и о будућим пројектима у областима локалне инфраструктуре.

Вишковић је захвалио на подршци Свјетске банке за развој и реализацију бројних пројеката у Републици Српској.
Шелдон је такође исказао захвалност на коректној и пословној сарадњи коју Свјетска банка остварује са Владом Републике Српске.

Извор: ba.ekapija.com