Бања Лука: Винари на сајму у Београду

Винари и виноградари из Републике Српске представиће своју богату понуду на 12. Међународном сајму вина – BeoWine који ће се одржати 25. и 26. марта ове године у Београду.

Ово је седма година како винари из Српске у организацији Представништва Републике Српске у Србији учествују на овом сајму.

– На лијепом и функционалном штанду у Хали три ове године ће се представити Подруми Вукоје, Подруми манастира Тврдош, Вински подрум Анђелић, винарије Јунгић и Бањац, Вински подрум Аћимовић, Подрум вина Берак, Винарија Пајић, Вински подрум Секуловић и Дестилерија Епоха – истакао је за Глас Српске шеф Представништва РС у Србији Млађен Цицовић.

Цицовић је рекао да од овог сајма очекује да ће винари и виноградари Републике Српске, окупљени на једном мјесту, под куполом сајамске хале Београдског сајма, и ове године имати добру посјету и успоставити нове пословне контакте.

– Сајам вина је и прилика за наше винаре, за сусрете са пословним људима у туристичком, хотелском и угоститељском бизнису, за промоцију винарских и виноградарских капацитета Српске, те подизање овог сектора на виши ниво – казао је Цицовић.

Међународни сајам вина је уз овогодишњи, 17. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хорека-опрема, пратећа манифестација једне од најзначајнијих сајамских манифестација у овом дијелу Европе – Међународног сајма туризма који ће се ове године одржати од 24. до 27. марта на Београдском сајму.

– Љубитељи доброг вина који посјете сајам моћи ће да се едукују о новим трендовима у винарству и да дегустирају најквалитетнија и најбоља вина са простора Републике Српске – нагласио је Цицовић.

Радно вријеме за посјетиоце 12. Међународног сајма вина је од 10 до 19 часова.

Извор: ba.ekapija.com