Бања Лука: „Витаминка“ припрема нове производе

Спој традиције и квалитета главна су обиљежја бањалучке компаније “Витаминка” током 75 година њеног постојања, речено је на свечаној академији у Бањалуци поводом обиљежавања ове важне годишњице.
Директор производње у компанији “Витаминка” Тања Шушић рекла је претходно новинарима да је нова амбалажа производа добила све похвале купаца на тржишту.

Шушићева је позвала грађане да им се придруже и пробају њихове производе на манифестацији “Дани витаминке” која ће трајати до недјеље, 22. октобра.

Директор маркетинга “Витаминке” Мирко Савић рекао је да је ова компанија сачувала традицију, квалитет али и повјерење купаца.

Савић је навео да ова компанија покрива тржиште БиХ, али да се производи “Витаминке” извозе у Хрватску, Аустрију, Њемачку, Аустралију, САД и Швајцарску.

Он је истакао да “Витаминка” припрема нове производе, те да планира да “уозбиљи” наступ на иностраном тржишту и даље присуство на домаћем тржишту.

Свечаној академији у Културном центру “Бански двор” присуствовали су представници Владе Српске, града Бањалука, локалних заједница из Српске и други многобројни гости.

Овај чувени бренд и некадашњи привредни гигант бивше Југославије, који је започео са радом 1947. године као мала радионица, данас је једна од најпознатијих компанија за прераду воћа и поврћа у региону.

Извор: СРНА