Бања Лука: Влада ће наставити да помаже превознике

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић рекао је да је Влада Српске у претходном периоду донијела низ мјера којима је олакшан рад привредницима и превозницима, те да ће то радити и даље, али да у посљедње вријеме долазе захтјеви одређених појединаца који се представљају као удружења, а у којима покушавају да поремете добре односе које Влада има са Привредном комором и удружењима.

Ђорић је нагласио да у времену пандемије вируса корона огроман број захтјева свакодневно пристижу у Владу Српске са разним проблематикама, нагласивши да се у Влади и свим ресорима труде да на њих одговоре.

Он је истакао случај који се десио у сриједу када је, како је појаснио, на адресу Владе Српске стигао допис који је потписан као удружење превозника Републике Српске, у којем стоји да су га потписала 84 регистрована превозника у Српској.

Реагујући по овом допису, навео је Ћорић, контактирана је Привредна комора и једино званично удружење саобраћаја у Српској, од којих су добили званичан допис у којем наводе да они не стоје иза дописа који је стигао на адресу Владе Српске, те да су у пуној координацији са Владом Српске.

– Желим да замолим све који користе пандемију вируса корона како би на било који начин указали на неке ствари са којима нису задовољни и које их оптерећују, треба да схвате да Влада Српске чини све, улаже све напоре да разумије потребе привреде и послодаваца у Српској – навео је Ћорић.

Ћорић сматра да иза оваквих дописа и захтјева стоје и одређене политичке личности које покушавају да наруше кредибилитет Владе Српске, да омаловаже њен свакодневни рад који је посвећен свим овим потребама и захтјевима становништва Српске.

– Сматрам да у овом времену требамо учинити све да помогнемо Влади Српске, Републичком штабу за ванредне ситуације, здравственим радницима да се придржавамо свих мјера које су на снази како бисмо учинили живот свих наших грађана што безбједнијим и како бисмо што прије превазишли ову ситуацију и изашли из ње – нагласио је Ћорић.

Извор: ba.ekapija.com