Бања Лука: За подстицаје за повећање плата одобрено 1,95 милиона КМ

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске је закључно са 30. септембром одобрило 1,95 милиона КМ за 127 привредних субјеката који су исплатили увећану плату за око 2.295 радника у шестом обрачунском периоду /јануар-јун/.
Привредни субјекти који су повећали плате радницима имали су могућност да до 29. августа поднесу захтјев путем апликације “Е-подстицај”, која се налази на сајту Министарства привреде и предузетништва.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је Срни да је захтјеве за подстицај за повећање плате радника за шести обрачунски период путем апликације поднијело 777 привредних субјеката, који су повећали плате за 27.263 радника.

“Исплата наведених средстава је у току, те ће у наредном периоду бити обрађени и преостали захтјеви за подстицај за повећање плата”, навео је Петричевић.

Када је ријеч о дјелатностима привредних субјеката, Петричевић је нагласио да су овом подстицајном мјером обухваћени сви привредни субјекти који послују у области производне, трговинске и услужне дјелатности, а највише интересовања су изказали привредни субјекати из прерађивачког сектора.

За првих пет обрачунских периода, од јула 2019. до децембра 2021. године, одобрено је 2.417 захтјева привредних субјеката којима су исплаћена средства у укупном износу од око 33,2 милиона КМ.

Извор: СРНА