Бијељина: Млади иноватори нижу успјехе

Млади бијељински иноватори не престају да нижу успјехе у сфери нових проналазака, а своје знање и умијеће су ове године показали на неколико манифестација – Међународној изложби „Проналазаштво – Београд 2016“, Европској ноћи истраживача у Бијељини, те на „Тесла фесту“ у Новом Саду. Са свих такмичења вратили су се окићени медаљама.  Градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је јуче пријем за чланове иноваторске секције Техничке школе „Михајло Пупин“, као и директора ове школе Раденка Тодоровића и професора Живу Макрина.
– Захваљујем се градоначелнику Мићићу, јер је препознао ентузијазам ученика и њихову упорност да се докажу у сфери иноваторских открића, који  захваљујући својим идејама и вриједном раду достојно презентују наш град и ван граница Републике Српске – навео је Макрин, који је најавио да ће њихово Удружење иноватора ускоро добити још једну секцију у којој ће бити и женских чланова, с обзиром на то да су до сада у овом Удружењу били само мушкарци.
Игор Томић, који је члан бијељинског Удружења иноватора већ седам година, истакао је да је њихов рад сада много лакши него раније, с обзиром на развој технологије.
– Драго нам је да нас Градска управа подржава, као и Техничка школа, јер нам дају подстрек да будемо још бољи – навео је Томић.
Градска управа увијек ће се трудити да пружи подршку оваквим удружењима и њиховим активностима.
– Оваква удружења нас представљају на изузетан начин и трудићемо се да им у наредном периоду обезбиједимо и финансијску подршку, најавила је шеф Одсјека за образовање и науку у Градској управи Љубица Млађеновић.

Извор: Град Бијељина