Бијељина: Нови инвеститори у индустријској зони

Градска управа Бијељина продала је путем јавног позива и лицитације осам плацева у Индустријској зони два која је предвиђена за лаку индустрију и мали бизнис. Ријеч је о плацевима површине од 2.000 до 65.000 метара квадратних, а нови власници земљишта дужни су да у року од двије године започну изградњу пословних објеката, саопштено је из Градске управе.
Јавни позив за изражавање интереса за куповину градског грађевинског земљишта у обухвату регулационог плана “Индустријска зона два” отворен је до даљег.
Почетна цијена грађевинских парцела одређена је према подзонама и креће се од 10 до 30 КМ по метру квадратном, а инвеститорима је пружена могућност плаћања земљишта у 60 мјесечних рата без камате.
С циљем веће флексибилности, те у складу са интересима потенцијалних инвеститора, остављена је могућност цијепања постојећих грађевинских парцела и формирања нових.
Индустријска зона два простире се на површини од 44 хектара, између Улице Стефана Дечанског на југоистоку и градске путне обилазнице на сјеверу и западу. Испуњава све савремене стандарде – изграђена је комплетна комунална инфраструктура, налази се у близини магистралног пута, гасовода и канализационе мреже, а има и еколошку дозволу.
Осим Индустријске зоне два, у Бијељини су формиране и индустријске зоне један, три и четири.
Сви инвеститори заинтересовани за улагање и пословање на подручју Града Бијељина више информација о условима за куповину земљишта у индустријским зонама могу добити у градском Одјељењу за привреду и пољопривреду, односно у Дирекцији за изградњу и развој града.

Извор: СРНА