Бијељина: Oснаживањe нових идеја кроз развој иновативности

У Бијељини је одржан дводневни иновациони изазов под називом  „Bijeljina start up drill 2022“ организован у сарадњи Lean Startup Croatia и Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина.

Lean Startup Croatia своју мисију види управо у подстицању, охрабривању и оснаживању нових идеја кроз развој иновативности, предузетништва и предузетничког знања, који представљају темељ здраве економије.

Главна вриједност коју сваки учесник мора добити јесте да научи да тестира идеје и како да усклади своје производе са очекивањима купаца, тако да може да достигне тржишно стање као крајњи циљ.
Обуку су  водили представници иновацијске агенције „Lean Startup Croatia” у сарадњи са овим Одсјеком.

Борјана Планинчић, учесница иновационог изазова, појаснила је како је реализован програм едукације.

– Учесницма су предочене основе покретања start up пословања. Током два дана обуке упознати су са свим правилима и програмима „start up drill – a“, дефинисањем  проблема, корисничким сегментом – рекла је Борјана Планинчић.

Она је истакла и да је практични дио ове едукације подразумијевао да учесници представе своје „start up-ове“ и примијене све оно што су научили током трајања Изазова и напоменула да су три тима имала задатак да представе своје пословне идеје члановима Комисије која је одлучивала о њиховом рангирању. Најбоље иновационе идеје су награђене од стране спонзора.

Извор: Град Бијељина