Бијељина: Отворен Иновациони центар за одрживи развој

У Бијељини је јуче отворен Иновациони центар за одрживи развој, као одговор на захтјеве привреде и младих људи који имају квалитетне пословне идеје. Центар је основао Град Бијељина, саопштено је на градском сајту.

Шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције, који ће, уједно, координисати радом центра, Анкица Тодоровић, истакла је да је ово значајна новина у граду.
– Центар ће пружати подршку младим, незапосленим лицима, која имају идеју покретања сопственог посла, с акцентом на ИТ сектор. За привреднике нашег града ово ће бити још једно мјесто на којем могу добити подршку с циљем повећања конкурентности на тржишту – појаснила је Тодоровић.
Просторије овог центра биће на располагању, прије свега, студентима завршних година, јер ће имати могућност да своје пословне идеје унаприједе и допринесу развоју града.
Градоначелник Љубиша Петровић је нагласио важност пружања подршке младим и образованим људима.
– Иновациони центар ће, путем обука, омогућити да млади људи савладају нова знања и вјештине. Захвални смо свима који су подржали отварање центра, јер је ово нова могућност за наше грађане који буду заинтересовани нова знања. То ће им помоћи да у будућности што боље одговоре на захтјеве тржишта рада и када је ријеч о покретању сопственог посла – рекао је Петровић.
Директор Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић указала је на значај постојања оваквог центра за привреднике у Семберији.
– Отварање Иновационог центра је значајно за привреду града Бијељина. Ово је доказ да град брине о својим привредницима и унапређује своје пословно окружење. Овај центар највише ће подржати привредна друштва у ИТ сектору, као и сва друга предузећа која треба да буду конкурентна на тржишту, а то је веома значајно – рекла је Славица Марковић.
Град Бијељина је финансирао оснивање центра, као дугорочно опредјељење Града да подржи останак младих људи у овом граду и држави.

Све обуке ће бити бесплатне, што представља значајну разлику у односу на овакве центре који постоје у сусједним земљама, наводи се се из Града Бијељина.

Извор: ba.ekapija.com