Бијељина: „Pass“ планира ширење производње

Током посјете Бијељини, министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић посјетио је компаније PASS и Мега дрво.

Њамачка компанија ПАСС, која поизводи дијелове за ауто-индустрију, упошљава 1.005 радника, има тенденцију ширења производње и отварања нових радних мјеста. Планови за развој су им велики, укључујући отварање још 500 радних мјеста, али за њихову реализацију компанији треба боља инфраструктура, о чему је и разговарно са ресорним министром.

Компанија Мега дрво је успјешна извозна компанија са 336 запослених у дрвопрерађивачкој индустрији. Из компаније Мега дрво истакли су да се њихова производња, извоз и број запослених константно повећавају, а у свом развоју имају подршку Министарства привреде и предузетништва Републике Српске. Мега дрво има затворен комлетан производни циклус од трупца до готовог производа, а у разговору са министром указано је на проблем снабдијевања сировином, саопштено на сајту Инвест Српска.

Министар Петричевић је рекао да је циљ Владе и ресорног министарства да сагледа и рјешава проблеме како би се олакшало пословање привреде у Српској, те најавио даљу подршку Владе за домаће и стране инвеститоре. Циљ је да се и наредне године у буџету Министарства привреде и предузетништва обезбиједи подршка привредницима за набавку нових технологија, као и помоћ малим и средњим предузећима.

Извор: ba.ekapija.com