Бијељина: Подршка предузетништву

У етно селу „Станишићи“ јуче је одржана конференција под називом „Покрени нешто добро у Бијељини“ која има за циљ да подржи и промовише предузетничку активност у Бијељини.

Укупно 15 предузетника је представило своје производе, односно услуге.

Истовремено, Град Бијељина и Инвестицијска фондација „Импакт“ органиозовали су панел-дискусију на тему „Предузетништво у функцији развоја Града Бијељина“.

Градоначелник Љубиша Петровић је, говорећи на конференцији, истакао захвалност Фондацији „Импакт“ на партнерству, чији доказ је и даншње потписивање уговора о будућој сарадњи са Градом Бијељина. Дуги низ година „Импакт“ је партнер Амбасаде Швајцарске у БиХ у помагању младим људима да започну свој бизнис.

– Главна порука овог скупа је да треба мотивисати младе људе да покрену сопствени бизнис, а у прилог томе говори и чињеница да је на територији Бијељине регистровано више од 2.000 предузетничких радњи – нагласио је градоначелник Петровић.

Амбасадор Швајцарске у БиХ, Данијел Хун, је рекао да је задовољан потписивањем уговора о новој сарадњи, те да је потребно константно стварати повољне услове у којима ће млади људи моћи реализовати своје пословне идеје.

На Конференцији је говорио и Сенаjид Ђозо, извршни директор „Импакта“. Он је напоменуо да су Град Бијељина и ова фондација организовали Инкубатор пословних идеја, а да је данашње окупљање добра прилика да се сарадња настави.

– Импакт инкубатор пословних идеја је свеобухватан вид подршке предузетницима, у виду тренинга, менторске и промотивне подршке – појаснио је Ђозо.

Извор: Град Бијељина