Бијељина: “Семберка” поново у функцији

Производни погон Фабрике за прераду сушеног поврћа и зачина “Семберка” у Бијељини враћен је у функцију након више од 3 године. Јуче је у посјети фабрици био градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који је заједно са представницима компаније Бинго и руководиоцем производње Златаном Пејићем обишао обновљени производни погон фабрике.
У протеклом периоду компанија “Бинго” је инвестирала велика средства у обнову погона, отклоњени су сви недостаци и започета је производња.
– До сада нисмо радили пуним капацитетом, јер након стечаја нисмо успјели договорити довољне количине с пољопривредницима. Од наредне сезоне ће се радити пуним капацитетом, јер смо почели уговарати сарадњу са пољопривредницима из цијеле Семберије и околине. У протеклом периоду прерађено је 2.500 т поврћа, од чега је произведено 327т сушеног поврћа и додатка јелима – рекао је Златан Пејић, руководилац производње.
Планови компаније “Бинго” су да се у 2017. години у кругу фабрике формира откупна станица за пољопривредне производе који ће се на тржиште БиХ пласирати кроз “Бинго” трговине. У фабрици је тренутно ангажовано 78 радника, а ангажоваће се још најмање 50 радника.

Извор: www.ekapija.com