Братунац: Општина подијелила још 50.000 садница малине

Општина Братунац обезбиједила је  још 50.000  садница малине  „виламет“ и „микер“ које су данас подијељене за 40 воћара. Начелник општине Недељко Млађеновић подсјетио је да је прошле седмице из општинског расадника „Малина“ испоручено 60.000 садница и најавио да ће идуће седмице бити подијељено још око 50.000 садница за пољопривредне произвођаче који су се прошле године пријавили на конкурс „Обнављање и проширење засада малине на подручју Братунца“. Он је рекао да је планирано  да се у општинском расаднику у току 2017.године произведе  око милион садница, од којих ће дио бити бесплатно додијељен  заинтересованим незапосленим  особама, младим брачним паровима и социјално угроженим породицама.
Општина  ће продати око пола милиона произведених садница како би обезбиједила средства за ангажовање стручних лица  с циљем да се што квалитетније организује производња малине и купине на подручју братуначке општине.
Директор предузећа „Малина“ Марина Јовановић обавијестила је корисникe програма бесплатне набавке садница да их морају посадити или добро утрапити.
– За десетак дана ћемо кренути у обилазак и вршити провјеру. У случају злоупотребе садног материјала, вршићемо трајно санкционисање за даље донације – изјавила је  директорица расадника.

Ивор: Општина Братунац