Братунац: Предузетнице ће преносити своја искуства

Удружење жена „Маја“ Кравица, у сарадњи са CARE International Balkans, организоваће представљање жена предузетница са подручја општине Братунац. Сусрет ће се одржати у уторак, 29. новембра, у тржном центру Робот у Братунцу, са почетком у 11 часова.
Циљ представљања јесте повећање свијести о значају и потенцијалу укључивања жена у економију и ангажмана у социјалном предузетништву.
У представљању ће учествовати девет жена социјалних предузетница подржаних кроз пројекат: Јасмина Авдић, Владанка Маловић, Здравка Пајић, Санела Омеровић, Данка Милошевић, Мунира Хајдаревић, Јелена Павловић, Андријана Милошевић и Достана Гаврић. Све оне имају имају развијене мале пољопривредне бизнисе у руралном подручју општине Братунац,а говориће о својим досадашњим искуствима, добрим праксама, препрекама на које су наилазиле, те жељама и потребама за даљи развој њихових бизниса.
Представљање је организовано у склопу пројекта “Укључив економски раст и стварање запослења у источној БиХ – регија Бирач“. Овај пројекат има за циљ унапређење економског развоја и стварање запослења у регији Бирач, и финансиран је од стране Европске уније и суфинансиран од Аустријске развојне агенције (АRА) и CARE Аустрија.

извор: Општина Братунац