Братунац: Уручени сертификати за малинаре

У Братунцу су данас уручени сертификати за 43 узгајивача малине који су похађали вишемјесечну обуку у оквиру пројекта “Интегрална производња малине”, како би производњу благовремено прилагодили условима тржишта. Менаџер Удружења жена “Природа” из Братунца Жељана Пјевалица, која је уручила сертификате малинарима, рекла је Срни да је едукација организована због тога што ће ускоро услов за извоз на западноевропско тржиште бити то да малина буде произведена на интегрални начин.
-Циљ је да омогућимо узгајивачима малине да се припреме за тај начин производње да би могли одговорити условима за пласман робе на свјетско тржиште – појаснила је Пјевалица.
Она је навела да је бесплатну обуку похађало 68 малинара, али је њих 43 испунило услове за добијање сертификата, те додала да су овакве обуке предвиђене и за наредни период. Едукација, која је подразумијевала више предавања и двије практичне радионице, организована је уз подршку Института за међународну сарадњу њемачког савеза високих народних школа, а полазницима су уручени едукативни материјал, радни листови за евидентирање свих активности у малињацима, те брошуре о интегралној производњи малине.

Извор: СРНА