Дервента: Отворен сајам привреде и туризма

У Дервенти је синоћс отворен 17. Дервентски сајам привреде и туризма на којем учествује више од 120 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ и региона.
Сајам су свечано отворили директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић и градоначелник Дервенте Милорад Симић.

Лончаревић је рекао новинарима да подржава овакве манифестације јер су значајне за туризам.

“Овдје се излагачи директно упознају, размјењују искуства и мишљења о унапређењу производње”, рекао је Лончаревић, додајући да је на сајму присутна и гастро понуда, која је уз природне ресурсе веома важна у цјелокупној туристичкој понуди цијеле Републике Српске.

Симић је рекао да се број излагача на сајму не смањује, те да има оних који на овој манифестацији учествују 17 година.

“Број излагача се не смањује. Буде их више од 100, 120, 140 и то и јесте наш капацитет. Има излагача који су овдје 17 година”, нагласио је Симић.

Он је истакао да Дервента представља једно повољно привредно окружење у којем постоји 981 привредни субјекат са простором од око 25.000 становника, 1.165 пољопривредних газдинстава.

Директор и власник Фабрике обуће “Санино” из Дервенте Радован Пазуревић рекао је да као излагачи редовно учествују на сајму.

“Имамо и обавезу да будемо излагачи јер представљамо значајан дио када је ријеч о броју радника и извоза”, рекао је Пазуревић уз напомену да се привредна дјелатност одвија али у отежаним околностима.

Отварању 17. Сајма привреде и туризма присуствовале су званице из јавног живота Дервенте и околних општина, а церемонију отварања украсио је наступ музичког састава из Бањалуке и чланови Срспко културно умјетничко друштво “Дервента”, а организатори сајма почастили су посјетиоце роштиљем и пивом.

Сајам привреде и туризма организовао је Спортски центар “Дервента” у сарадњи са Туристичком организацијом града Дервента.

Извор: СРНА