Фоча: Подршка дрвопрерађивачима

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић одржао је састанак са дрвопрерађивачима из ове локалне заједнице да би заједно сагледали услове у којима они послују и могућности за развој ове гране привреде.

Вукадиновић је истакао да је дрвопрерада развојна шанса Фоче, те да је, у жељи да оживи општински Привредни савјет, састанак прво одржао са дрвопрерађивачима.

– Предузећемо активности да помогнемо дрвопрерађивачима у побољшању инфраструктуре, те да подстакнемо амбијент за здраво пословање и отварање нових радних мјеста. У сарадњи са Владом Српске, размотрићемо пробематику снабдијевања дрвопрерађивача сировином, на који начин да задовољимо свима потребе и наравно уколико буду изразили жељу и могућности и да прошире погоне – рекао је Вукадиновић.

Горан Ђуковић, власник предузећа Стандард, једног од 13 дрвопрерађивачких погона у Фочи, истиче да је њихов основни проблем дуга зима која им онемогућава потребну динамику у испоруци трупаца током цијеле године.

– Састанку је присуствовао и директор Шумског газдинства Маглић Споменко Стојановић и надамо се да ћемо превазићи тај проблем колико је реално могуће. Драго нам је да је начелник тражио да делегирамо људе у Привредни савјет који би требало да заживи у пуном капацитету – рекао је Ђуковић.

Он је додао да већи број дрвопрерађивача послује у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини гдје још нису ријешени инфраструктурни проблеми, као што су противпожарна заштита, канализација, снабдијевање водом и струјом, те да им је начелник обећао да ће се општина максимално укључити у превазилажењу тих проблема.

Ђуковић је рекао да се нада да ће, у договору и у сарадњи са општином, дрвопрерађивачи успјети да створе амбијент за повећање капацитета и увођење виших фаза дрвопрераде.

Извор: ba.ekapija.com