Фоча: Посао за 20 радника у индустријској зони

Предузеће за прераду дрвета „Продановић“, швајцарски Каритас и Општина Фоча потписали су споразум, којим су обезбјеђена средства за запошљавање 20 радника на три године у овом предузећу. За овај пројекат укупно је обезбијеђено 264.000 конвертибилних марака.

Наредне три године 20 радника из Фоче радиће на пословима прераде дрвета и дрвних сортимената у предузећу „Продановић“. Власник предузећа Драган Продановић каже да су радници већ на обуци за посао, а да његово предузеће у овом пројекту учествује са 184.000 марака:

„Овај новац се издваја за обуку радника и набавку опреме. Набављамо претежно резни алат који ће олакшати обраду дрвета“.

„Каритасов допринос пројекту је 60.000 марака а пројекат подразумијева преквалификацију и доквалификацију радника“, истакао је замјеник директора Каритаса Швајцарске у Босни и Херцеговини Златан Савић.

Општина Фоча у овом пројекту учествује  са 20.000 марака. С обзиром да је незапосленост у Фочи јако изражена отварање сваког радног мјеста за локалну заједницу много значи, рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић:

„Велико ми је задовољство што смо са швајцарским Каритасом, који је наш коректан партнер, запослили 20 људи у Индустријску зону Брод. Захваљујем се и фирми „Продановић“ која је била спремна да у овој ери незапослености прими нове раднике и осавремени своју производњу“.

Вукадиновић је позвао и друге послодавце који су спремни да запосле раднике у реални сектзор да се обрате локалној заједници, како би им се кроз пројекте, омогућили додатни подстицаји за запошљавање.

Извор: Општина Фоча