Гацко: За подстицај пољопривреди 260.000 КМ

Општина Гацко улаже велике напоре у развој пољопривреде и ове године ће издвојити око 260.000 КМ за помоћ пољопривредној производњи у виду подстицаја, рекао је Срни начелник те општине Огњен Милинковић и најавио да ће наредних година та помоћ пољопривредницима бити повећана.
Милинковић је навео да ће општина Гацко ове године издвојити средства за подстицаје развоја пољопривредне производње, узгоја говеда и ситне стоке, а подржаће и Удружење произвођача гатачког кајмака и Удружење за узгој гатачког говечета.

“Увијек се може и више и боље и наредних година ћемо ићи на повећање помоћи пољопривреди”, најавио је Милинковић и додао да је пољопривреда, осим рудраског и енергетског сектора, веома битна грана привређивања у Гацку.

Милинковић је навео да је прошле године по разним основама од пољопривреде у Гацку приходовано више од девет милиона КМ.

“Тај приход остварен је од продаје живе стоке, меса, млијека, млијечних производа, меда, сијена и кабасте сточне хране”, навео је Милинковић.

Он је напоменуо да за пољопривреднике постоје и републичке субвенције за производњу млијека и за гориво за регистрована пољопривредна домаћинства, те додао да, када се све заједно узме обзир, може да се каже да у Гацку постоји значајан подстицај за пољопривредну производњу.

Извор: СРНА