Градишка: Бесповратна сртедства за 21 предузетника

Градоначелник Зоран Аџић потписао је јуче уговоре о додјели бесповратних средстава за 21 предузетника, која су одобрена након Јавног позива расписаног по Програму подршке предузетништву за ову годину за који је из буџета издвојено скоро 150.000 КМ.
Градоначелник је навео да је ријеч о привредницима који су у овој години набавили производну опрему и машине укупне вриједности 744.000 КМ, те створили услове за отварање још око 100 радних мјеста.
„Значајно је то што су ови привредници и у условима пандемије смогли снаге да прате трендове у технологији производње и набављали савремну опрему која ће им помоћи да буду конкурентнији на тржишту, али и отварају радна мјеста и тиме задрже младе на подручју Градишке”, рекао је градоначелник.
Власник занатске радње „Лимонт” из Ровина Елвис Бахтијаревић рекао је да је из градског буџета добио 10.000 КМ бесповратних средства за набавку производне линије за профилацију лима, чија је укупна вриједност 58.500 КМ.
„Набављена линија за профилацију лима може да производи два производа која су нам до сада недостајала у производном процесу и омогућиће нам бољу конкурентност на тржишту”, навео је Бахтијаревић.
Милан Демир, власник фирме „Инсеко ЦНЦ” из Нове Тополе која се бави производњом резервних дијелова за пољопривредне машине, истакао је да је из градског буџета добио нешто више од 8.000 КМ за набавку машине за производњу редуктора, чија је вриједност око 38.000 КМ. Он је додао да ће набавка машине отворити могућност запошљавања два радника, те да ће им она много значити за заокруживање производног процеса, али и развој новог производа.
„Једини смо у БиХ почели производњу нове машине за прераду соје са којом почетком идуће године излазимо на тжиште, а конкретно је ријеч о екструдерима за соју и пресама за цијеђење сојиног уља”, рекао је Демир.
Средства по Програму подршке предузетништву за ову годину додијељена су предузетницима из области металске, дрвне, прехрамбене и текстилне индустрије, те ИТ сектора.

Извор: Град Градишка