Градишка: Нова обука у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката

У Градишци је данас почео нови циклус обуке о области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката који реализује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Градом Градишка.

Знања из области управљања пројектним циклусом наредна четири дана стицаће 29 представника локалне самоуправе, локалне развојне агенције и других локалних институција и организација са подручја Градишке и Српца.

Крајњи циљ обуке је јачање капацитета запослених у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, институцијама, јавним предузећима и невладиним организацијама који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката.

Учесници, кроз рад у групама, на конкретним пројектима уче како да припреме пројектне приједлоге према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције.

Развојна агенција Републике Српске у протеклих осам година организовала је 35 циклуса обуке за представнике 55 јединица локалне самоуправе коју је прошло више од 600 запослених.