Градишка: Све грађевинске дозволе и документа на једном шалтеру

Начелник општине Градишка Зоран Аџић потписао је јуче Споразум о сарадњи и начину пружања услуга са представницима предузећа из области комуналне и друге инфрастуктуре са подручја општине Градишка.
Начелник Аџић је рекао да је циљ потписивања овог споразума, који се односи на прибављања сагласности у поступцима издавања одобрења из области урбанизма и грађења, да се омогући грађанима и привредницима да на једном мјесту у Општинској управи Градишка дођу до свих потребних докумената и дозвола.
„Грађани више неће морати да иду од канцеларије до канцеларије, од установе до установе, него ће моћи на једном шалтеру поднијети захтјеве и добити све неопходне дозволе. Представници комунално-инфрастуктурних предузећа су схватили да сви морамо да будемо у функцији реализације потреба грађана и привредника“, нагласио је Аџић.
Руководилац радне јединице „Електродистрибуција Градишка” Зоран Кузмановић, рекао је да се основна разлика у односу на досадашњу праксу прибављања предметних сагласности огледа у чињеници да грађани неће морати да долазе у Електродистрибуцију и друге установе него ће на шалтеру у Општини моћи да одраде сав посао око добијања разних дозвола и сагласности.
Споразум са начeлником општине Градишка потписали су представници “Електродистрибуције”,“Топлане”, “Водовода”, “Телекома Српске”, а договорено је да исти споразум буде потписан и са предузећима “Воде Српске” и “Путеви Републике Српске”.

Извор: Општина Градишка