Источни Стари Град: Завршена изградња водовода у пословној зони

У општини Источни Стари Град у овој години започет је пројекат изградње pословне зоне „Булози“, што представља нови правац развоја овог дијела општине. Изградња пословне зоне је планирана дуж магистралног пута у општини Источни Стари Град, све до ентитетске линије, гдје се тренутно чисте и уређују плацеви намјењени за пословне објекте.

„Оно што је општина предузела јесте  да је завршила  водовод у износу од 200.000 КМ, којим је доведена вода у пословну зону и дуж магистралног пута, а то је свакако један од предуслова за изградњу саме пословне зоне и добре инфраструктуре у овом дијелу општине. Желимо да позовемо инвеститоре и привредне субјекте који се јављају у Општину да им презентујемо све оно што је овдје обезбјеђено, оно шта је то за нас као јединицу локалне самоуправе битно, али и да апликанти презентују шта желе да раде на овом подручју, колико фирма која долази у пословну зону броји радника, и слично“, рекао је начелник Гашановић.

Оно што Пословну зону „Булози“ чини посебно атрактивном јесте магистрални пут који пролази кроз подручје пословне зоне, а који се убраја у  фреквентнијие путеве у Републици Српској, гдје је дневни промет између 7-12 хиљда возила.

Општина Источни Стари Град на челу са начелником Бојом Гашановићем, жели да свим апликантима за покретање бизниса у Пословној зони „Булози“ обезбједи равноправан положај и добре услове, а што се тиче погодности које општина планира да пружи јесте укидање наплате уређења грађевинског земљишта, али и све друго што је у складу са законом који регулише ову материју.

Начелник је истакао да близина града Сарајева и тржиште од 450 хиљада људи доноси одређене бенефите. Трговачке фирме и предузећа која се баве дистрибуцијом могу брзо да стигну у све дијелове града Источно Сарајево и Сарајево, а већ је започета изградња првих објеката и хала, док из дана у дан интересовање предузећа  постаје све веће.

„Општина Источни Стари Град ће бити на располагању за пружање свих потребних информација за инвеститоре и предузећа, а плацеви ће у  највећој мјери бити за изнајмљивање“, додао је Гашановић.

Извор: Општина Источни Стари Град