Источно Ново Сарајево: Јавни конкурс за додјелу неповратних новчаних средстава за развој привреде

Општина Источно Ново Сарајево расписала је јавни конкурс за додјелу неповратних новчаних средстава за развој привреде у 2022. години у износу од 60.000 КМ с циљем да се финансијски подржи и побољша рад постојећих радњи и предузећа, као и подстицање појединачних пољопривредних произвођача.
Циљ је и повећање укупног обима производње и посебно запошљавање појединачних корисника као и запошљавање младих, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Расположива средства за привреду, сектор малих и средњих предузећа је 60.000 КМ, а средства из програма су неповратна и додјељују се у висини до 2.000 КМ, зависно од броја пријављених корисника.

Расподјела неповратних подстицајних средстава односи се на субвенције за набавку основних и обртних средстава, опреме, изградња и адаптација објеката и друга улагања у основна средства и одржавање ликвидности у укупном износу од 40.000 КМ.

Субвенције за подстицање младих особа и младих брачних парова за отпочињање или унапређење бизниса се одобравају у укупном износу од 20.000 КМ.

Право на подстицајна средстава имају правна и физичка лица са пребивалиштем у Републици Српској, која обављају дјелатност на територији општине Источно Ново Сарајево.

Предност при одобравању средстава имаће производне и занатско-услужне дјелатности и пројекти који омогућавају већи број запослених радника и лица који се налазе на евиденцији бироа за запошљавање Источно Ново Сарајево.

Приликом аплицирања у захтјеву ће бити прецизирано у коју сврху ће средства бити кориштена, потребно је урадити и мањи опис улагања, а што ће бити и један од критеријума за додјелу средстава.

Предност код одабира апликаната за подстицајна средства ће имати оне дјелатности које до сада нису регистроване у општини или представљају новитет у предузетничким дјелатностима у овој локалној заједници.

Предност за одобрење имају корисинци који у посљедња два циклуса нису добијали подстицај од општине, а уколико се пријави већи број захтјева комисија ће искључити кориснике који су претходно добијали субвенције.

Конкурс ће бити објављен у дневном листу “Еуроблиц”, а крајњи рок за пријаву је 30. мај до 15.00 часова.

Више о конкурсу заинтересовани могу да пронађу на страници општине, гдје је доступан и образац за пријаву.

Извор: СРНА