Источно Сарајево: Будући предузетници развијају своје пословне идеје

Модулом „Предузетничке компетенције“ данас је у Источном Сарајеву почео нови циклус Акцелератор програма који је намијењен почетницима у послу.  Програм ће трајати два мјесеца и подразумијева интензивну едукативно-савјетодавну подршку захваљујући којој ће учесници тестирати тржишни потенцијал своје пословне идеје, усвојити потребна знања и вјештине за покретање посла а најбоље пословне идеје освојиће неку од вриједних награда.

Своја искуства у Акцелератору са учесницима програма у Источном Сарајеву подијелила је и Ивана Вукмановић чија је пословна идеја освојила другу награду у програму који је реализован 2021. године. Она је данас успјешна предузетница чија фирма производи дјечију и беби одјећу.

Тема о којој ће наши кандидати учити сутра је „Пословни план“.

Ово је пети Акцелератор програм који Развојна агенција Републике Српске реализује на подручју Источног Сарајева у сарадњи са Градом Источно Сарајево, општинама у саставу Града, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, Економским факултетом Пале и Заводом за запошљавање Републике Српске.

До сада је укупно реализовано 10 оваквих програма широм Републике Српске у којима је учествовало више од 130 полазника а 65 пословних идеја награђено је наградама вриједним више од 130.000 КМ. Програм је намијењен почетницима у послу који имају иновативне пословне идеје.