Источно Сарајевo: Потписан споразум о сарадњи у провођењу Акцелератор програма

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић потписао је данас са продеканом за наставу Економског факултета Пале Младеном Ребићем споразум о сарадњи на провођењу Акцелератор програма намијењеног почетницима у послу.

Партнери у провођењу програма, који се четврти пут проводи на подручју Источног Сарајева, су и Град Источно Сарајево, општине у саставу Града Источно Сарајево,  Градска развојна агенција Источно Сарајево и Завод за запошљавање Републике Српске.

Јавни позив за учешће у програму биће објављен почетком априла, а одабрани учесници имаће прилику да прођу кроз интензивну двомјесечну обуку за стицање предузетничких знања и вјештина, као и менторинг „један на један“ за детаљну разраду пословних идеја. За најбоље пословне идеје предвиђене су и вриједне новчане и неновчане награде, коришћење бесплатног простора за рад у оквиру пословног инкубатора, могућност повезивања са потенцијалним инвеститорима, као и подршка у проналаску додатних извора финансирања.

Развојна агенција Републике Српске до сада је организовала 9 програма које је успјешно завршило 119 полазника, а награђено је 58 пословних идеја наградама вриједним више од 110.000 КМ.