Источно Сарајево: Прилика за пословни успјех за 12 иновативних идеја

Дванаест пословних идеја из области туризма, ИТ, дрвопрерађивачке индустрије, узгоја пољопривредних култура, графичке дјелатности и других услуга са подручја Пала, Сокоца, Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева добило је прилику за учешће у новом циклусу Акцелератор програма који ће Развојна агенција Републике Српске реализовати у Источном Сарајеву.

На јавни позив пристигло је 15 пријава, а 12 је презентовано на посебном догађају који је одржан 28. априла. Обуке за почетнике у послу почињу 10. маја а полазници ће наредна два мјесеца уз подршку предавача и ментора добити сва потребна знања и вјештине потребне за пословни успјех.

На крају програма предвиђена је и додјела награда најбољим пословним идејама, као додатни подстицај за бржи и лакши развој властитог посла.

Акцелератор програм подршке почетницима у послу Развојна агенција Републике Српске на подручју Источног Сарајева организује четврти пут у сарадњи са Економским факултетом Пале, Градом Источно Сарајево, општинама у саставу Града, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево и Заводом за запошљавање Републике Српске.

Претходна три програма успјешно су завршила 32 кандидата, а додијељено је 19 различитих финансијских и нефинансијских награда.