Источно Сарајево: Укинута такса за регистрацију предузетничке дјелатности

Скупштина општине Источно Ново Сарајево на посљедњој сједници донијела је одлуку о укидању административних такси, а уштеда која ће бити остварена за предузетнике на годишњем нивоу је око 50.000 КМ.
Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да су реализацијом пројекта побољшања пословног окружења на локалном нивоу у БиХ „Лајф“ укинуте административне таксе за регистрацију предузетничке дјелатности.
Ћосић је истакао да је реализацијом ових реформи успостављен и Е-регистар свих потребних образаца за дозволе које се издају у општинској управи.
Ћосић је навео да Е-регистар садржи податке о свим административним поступцима општинске управе, ажурне листе доступних општинских подстицаја, обрасце и упутства за подношење захтјева, рокове за њихово рјешавање са износима административних накнада, што ће повећати правну сигурност и транспарентност у раду свих служби општинске управе.
– Реализацијом овог пројекта поједноставиће се и процес издавања грађевинских дозвола за инвеститоре – истакао је Ћосић и додао да ће предузетници брже долазити до грађевинске дозволе, а општина ће брже долазити до новца који наплати путем ренте.
Ћосић је рекао да се општина Источно Ново Сарајево прикључила пројекту побољшања пословног окружења на локалном нивоу у БиХ, који реализује групација Свјетске банке путем своје чланице Међународне финансијске корпорације у сарадњи са Амбасадом Велике Британије у БиХ.

Извор: СРНА